Ugekurser

Dansk og international sommerretræte med Acems grundlægger - venteliste

Kurset starter
Lørdag 16 juli 2022, 15:00
Kurset slutter
Lørdag 23 juli 2022, 14:00

Kom og vær med på en uges meditationsretræte i Norge, hvorfra Acem stammer. Den danske retræte ledes af meditationslærer Merete Hetland. Aftenseminarerne holdes af Acems stifter, læge og psykolog, professor emeritus Are Holen. På retræten møder du andre danske mediterende og mediterende fra andre lande og kulturer: Danmark, Skandinavien, Europa og fra andre kontinenter. Du kan vælge mellem vejledningsgrupper på dansk, skandinavisk, engelsk, tysk, spansk eller kinesisk!

Velkommen til årets danske sommerretræte, som i 2022 afholdes sammen med Acems internationale retræte på Acems kursussted Halvorsbøle, som ligger fantastisk naturskønt ned til Randsfjorden, ca. 1 times kørsel fra Oslo og lufthavnen. Vi glæder os utroligt meget til igen at kunne samle mediterende efter to år med COVID-pandemi.

 

Dansk retræte

På retræten får du instruktion i at langmeditere, og mulighed for at træne meditationer på op til 4 timer ad gangen. Du mediterer på dit eget værelse, og alle værelser har eget bad og toilet. Den danske retræte er ”indlejret” i den internationale retræte – dvs. at vi har vores egne vejledningsgrupper på dansk for dem, der ønsker det, men ellers er f.eks. måltider i den pragtfulde spisesal, forelæsninger og yogaundervisning fælles med den internationale retræte. Den danske retræte ledes af meditationslærer Merete Hetland, som er faglig leder af Acem i Danmark, og som de fleste i Danmark har lært at meditere af. Merete arbejder til hverdag som overlæge og professor på Rigshospitalet og har mere end 40 års erfaring med Acem meditation. Merete siger om retræten: ”Efter to år med COVID pandemi glæder jeg mig utroligt meget til igen at kunne rejse til Norge for at lede ugesretræte for vores danske mediterende. Det er simpelthen så hyggeligt at være afsted og mærke, hvordan deltagernes medbragte træthed og manglende overskud afløses af ny energi, livsglæde og ny selvforståelse gennem langmeditation, vejledning, yoga og aftenseminarerne. Jeg håber virkeligt, at mange springer ud i at prøve en ugesretræte – det er er alletiders måde at holde ferie på!”

 

Aftenseminarer ledes af Are Holen, som er Acems stifter. Det er Are Holen, som har udviklet Acems meditationspsykologi og vejledningskompetancer. Deltagerne stiller spørgsmål, som danner grundlag for Ares forelæsning. Are Holen er en højt respekteret formidler og kendt for sin evne til at tale levende og direkte til dér, hvor deltagerne er i deres meditationsproces. Are er professor emeritus, er uddannet både psykolog og læge og har forsket i stress og katastrofepsykologi. Seminarerne er på engelsk.

 

Meditationsprocessen

Der er masser af tid til både at være social og lære andre mediterende at kende, og til at øve sig på meditationer på op til tre-fire timers længde. Langmeditationer giver bedre afspænding, bedre kontakt med livstemaer og bearbejdelse af psykologiske indtryk fra nutid og tidligere i livet. I tillæg til langmeditationer inkluderer programmet

  • Inspirerende seminarer om meditationens psykologi
  • Vejledningsgrupper, hvor erfaringer og udfordringer fra langmeditationerne drøftes
  • Instruktion i meditativ yoga, som gør både krop og sind mere modtagelige
  • Vandreture i den smukke, norske natur og badning i den majestætiske Randsfjord
  • Sociale aktiviteter og samvær i en setting som på samme tid er dansk og international
  • Udflugt til det internationalt kendte Kistefos Museum

 

Merete fortæller: ”Retræten er en super god mulighed for ikke bare at få ladet batterierne op, men også til at forbedre din meditationsudførelse, så du får endnu bedre udbytte og bedre meditationsvaner. Efter retræten øges udbyttet af de daglige meditationer derhjemme – mange fortæller, at effekten holder sig året ud.”

 

Halvorsbøle

Halvorsbøle ligger neden for Onsbjerget uden for den lille by Jevnaker, og der er en fantastisk udsigt over Randsfjorden (som er en sø) med sin egen lille badestrand. Alle deltagere bor på enkeltværelse med eget bad. Der er høj standard på konferencefaciliteterne. Halvorsbøles historie strækker sig flere århundreder tilbage i tiden. I 1990’erne blev ”Oslo-aftalen” mellem Israel og Palæstina indgået her. Halvorsbøle var i en lang årrække stedet, hvor den norske regering holdt sine årlige budgetkonferencer.

 

Laktovegetabilsk kost

På Halvorsbøle får du skøn laktovegetarisk mad- godt for både gane og mave, og ideelt for langmeditationer.

 

Mulighed for at lære Acem meditation

Deltagere, som  ikke har lært Acem meditation kan følge et særligt grundkursus på retræten. Husk at anføre på skemaet for personlige oplysninger hvis du ønsker at lære at meditere på retræten.

 

Rabat ved deltagelse på to retræter

Hvis du kombinerer retræten med en uges fordybelse ugen efter, får du en betydelig rabat – uanset om du bliver på Halvorsbøle i begge uger, eller vælger at tage til Acems retrætested Lundsholm i Sverige. 

 

Tilmeld dig nu!

Grib chancen, antal pladser er begrænset. Der er rabat ved tilmelding inden 15. maj. Tilmelding og betaling sker via linket herunder. Af praktiske grunde sker betalingen i norske kroner. 

Kurset starter
Lørdag 16 juli 2022, 15:00
Kurset slutter
Lørdag 23 juli 2022, 14:00

Færdig

Tilmelding foregår via Acem Norges hjemmeside.

Du kan få hele kursusprisen refunderet hvis du bliver nødt til at afmelde dig grundet covid-relaterede årsager. Ved afmelding af anden årsag før 1. juli 2022 refunderes kursusprisen fratrukket NOK 600. Ved afmelding af anden årsag efter 1. juli 2022 refunderes kursusafgiften ikke. Rejseudgifter refunderes ikke. Du anbefales at købe rejseforsikring og refunderbare billetter.

 

Kursustype: Ugekurser

Kurset arrangeres af Acem International School of Meditation

Kursusnummer: V22311

Undervisere

Are Holen

Læge og psykolog. Professor emeritus i medicin ved Norges tekniske universitet NTNU. Acems stifter.


Halvor Eifring

Meditasjonslærer i Acem. Professor i kinesisk ved Universitet i Oslo.