Grundkursus i Acem-meditation

Learn to Meditate at the Young Retreat

Kurset starter
Lørdag 30 juli 2022, 16:00
Kurset slutter
Lørdag 06 august 2022, 11:30

På grundkurser lærer du:

  • At meditere på egen hånd
  • Om Acems meditationspsykologi

Du lærer Acem-meditation på Acems grundkursus. Dette kursus varer en uge og foregår i forbindelse med en uge-lang retreat for Acem mediterende. Det vil sige at du lærer at meditere på et kursus hvor der både er andre nybegyndere og samtidig også er erfarne mediterende. Du vil blive undervist i en gruppe for nybegyndere. På kurset får du instruktion i at meditere, du får en metodelyd, og du får løbende vejledning i at håndtere forskellige situationer i meditationen.

Se resultater af Acem-meditation

Du kan kun lære og forstå meditation ved at prøve at meditere, dvs. ved at gøre dine egne erfaringer. Du kan ikke lære meditation fra en bog eller et foredrag. Underviserne giver korte indlæg om teknik og metode, men det vigtigste element i undervisningen er, at du arbejder med at forstå meditation ud fra, hvad du selv har erfaret. Deltagernes erfaringer fra meditationen drøftes på gruppemøder og til aftenseminarer i løbet af ugen og bruges til at afklare, hvordan forskellige aspekter ved meditationen bedst håndteres.

Grundkursus på sommer retreat foregår normalt i grupper på 3-6 personer. Det er en stor fordel at kunne belyse spørgsmål om meditation på baggrund af forskellige personers erfaringer. På kurset udleveres læsemateriale, som også støtter forståelsen af din egen meditation. Acems undervisere har alle gennemgået en flerårig uddannelse i Acem.

På grundkurset lærer du nok til at kunne meditere på egen hånd fremover.

Studentrabat gives kun til fuldtidsstuderende som kan fremvise studiekort ved forespørgsel.

Kurset starter
Lørdag 30 juli 2022, 16:00
Kurset slutter
Lørdag 06 august 2022, 11:30

Færdig

This beginner's course is part of the International Young Retreat for meditators.

IMPORTANT PRACTICAL INFORMATION
(opens in a new window)

When ordering using the menu and button above, please remember to register the appropriate price alternative before clicking the button.

Full-time students get a discount.

If a registration is cancelled due to covid-related issues, the course fee (not travel expenses) will be refunded in full (no administration fee deducted). If a registration is cancelled for other reasons before 1 July 2022, the course fee will be refunded minus an administration fee of NOK 600. If a reservation is cancelled after 1 July 2016, the course fee is not refundable. As a protection against unforeseen circumstances, you are strongly advised to obtain suitable travel insurance and to buy refundable tickets.

It is also possible to register by sending a message to Acem and paying by international bank transfer to:

● SWIFT/BIC: NDEANOKK
● IBAN NO: NO8060260497238
● Recipient: Acem, Pb 2559 Solli, NO-0202 Oslo, Norway
● Bank: Nordea Bank Norge ASA, Pb 1166 Sentrum, NO-0107 Oslo, Norway
● Include the following information: Course number (to be found in the upper right corner of this page) + name of participant(s)
● Your registration will be valid upon receipt of your payment.

The initiator in charge of this retreat is Ellen Gravklev.

 

Kursustype: Grundkursus i Acem-meditation

Kurset arrangeres af Acem Student Group

Kursusnummer: V22098

Undervisere

Elisabeth Heimdal Wærsted

Meditationslærer i Acem. Business Development Manager.


Bjarke Madsen

Uddannet cand. merc. Arbejder som konsulent med procesoptimering og data science. Har mediteret siden 2007.


Passer tidspunktet ikke?
Se grundkursus-kalenderen

Hvad siger deltagerne?

Cecilie Nygaard, lærer

Cecilie Nygaard

Lærer

- Grundkurset var en rigtig god måde at lære meditation på. På kort tid oplevede jeg at gruppen lærte hinanden godt at kende, og at det var nemt at dele erfaringerne vi gjorde os undervejs. 

 - Meditationen om eftermiddagen er rigtig godt at have. Et eksempel er når jeg har skole-hjem-samtaler. Jeg kan sidde i flere timer i træk med én-til-én-samtaler. Der kan komme mange emotionelle udbrud fra eleverne. Så er det rigtig rart at vide at jeg kan meditere når jeg kommer hjem. Det er en hjælp til at bearbejde det jeg har mødt i løbet af dagen.

Erik Oftedahl Næss, lægestuderende

Erik Oftedahl Næss

Lægestuderende

- Jeg lærte at Acem-meditere fordi jeg havde brug for at afstresse, men endte med positive effekter over et meget bredere spektrum.

- Det første som skete da jeg lærte Acem-meditation, var at jeg fik virkelig god effekt næsten hver gang jeg mediterede. Jeg havde i forvejen lidt erfaring med en anden teknik som krævede meget fokus. Jeg blev overrasket over hvor enkel Acem-meditation er. Tiden fløj afsted, og jeg følte mig virkelig godt tilpas bagefter.

- Jeg kan have rigtig mange tankeimpulser. Meditation bliver en mental nulstilling. Jeg får bearbejdet og sorteret informationer og indtryk. Jeg slipper af med stress og tankemylder, og får nemmere ved at koncentrere mig.

Håvard Bell, IT-entreprenør

Håvard Bell

IT-entreprenør

- I en periode med stærk vækst og brat læringskurve i vores firma, har meditationen været helt uvurderlig som en daglig hjælp til at slappe af, og få et større perspektiv på de processer vi er inde i.

- For mig handler meditationen også om at tørre at prøve nye ting. Teknikken inviterer til at udforske, og små ændringer i hvordan man mediterer kan løsne fastlåste mønstre og måder at tænke på.

- En af effekterne jeg ser tydeligt, er at jeg bruger færre kræfter på at løse en del opgaver i hverdagen. Den daglige meditationsvane er blevet en central del af en hektisk livsfase med børn og opbygning af et internationalt softwarefirma.

Godt at vide

For at få det bedste udbytte af kurset, anbefales daglig meditation i kursusperioden. Der skal bruges erfaring for at forstå teknikken og hvordan den virker. Grundkurset består af fem møder, én aften om ugen. Vi har også grundkursus i andre formater 

Bogen Mer å hente - håndbok for brukere av Acem-meditasjon (på bokmål, letlæst norsk) er inkluderet i grundkurset.

Bogen Stillhetens Psykologi (på bokmål, letlæst norsk) sælges til halv pris for deltagere på grundkurset.

Hvis du vil vide mere:

Bare spørg!

Er der andet du vil vide? Send os en e-mail eller ring 33 222 111 (træffes bedst om aftenen).

Hvad siger forskningen?

Acem har længe haft fokus på forskning i meditation. Acems selvvalgte standard er, at vi ikke lover mere effekt af meditationen, end det som kan dokumenteres gennem forskning og erfaring.

Der er blevet forsket i meditation på mange områder, blandt andet hjerne- og hjerte-forskning, psykologi, kulturstudier og filosofi. Acem-meditation og lignende teknikker klassificeres som nondirective meditation - eller åbenhedsteknikker

Åbenhed relaterer til at alle slags spontane tanker får lov til at komme og gå under meditation. Målet er ikke at tømme sindet for tanker, men at lade sindet få lov til at vandre frit og uanstrengt. Tankestrømmen betragtes som en vigtig ressource.

Netop denne spontane tankevandring er interessant for forskningen. En række gode effekter for fysisk og psykisk helbred er dokumenteret.

Læs om forskning i Acem-meditation