En samling vegetariske opskrifter til både stort og småt.
Bogen er på 119 sider
Sprog: Norsk
Pris: kr. 100,-
Bogen er en samling lakto-vegatabilske opskrifter - der er over 100 opskrifter for supper, sovse, salater, grønsagsretter, retter med ris, linser, ærter og bønner, pizza, pasta, tærter og lasagne, brød, kager uden æg, desserter og alkoholfrie drikke.
Du finder alt fra nyttig fireminutters-suppe og seksminutters-middag til mere avanseret koge-kunst. Hvad med en sørøver-lasagne eller arabisk kikærte-pure? En cashewnødde-pate eller en kølig hibiskus-drik?
Læge Vibeke Videm har skrevet en indledning med tommelfingerregler for rigtig vegetarisk kosthold. Her skildrer hun mellem de forskellige typer vegetarianere, nemlig veganere, som kun spiser grønsager, frugt og kornprodukter, lakto-vegetarianere som i tillæg bruger mælkeprodukter, og ovo-lakto-vegetarianere som også spiser æg. Godt grønt er en kogebog for lakto-vegetabilsk kosthold.
Videm redegør også for hvordan man skal tilrettelægge vegetarisk kosthold for at få fuldværdig proteinindhold, og hun har synspunkter på fedt i maden: "Matvarene fra planteriket inneholder lite fett, fordi planter hovedsakelig lagrer energi i form av stivelse, ikke som fett. Dessuten er plantefettet oftest umettet, dvs i en kjemisk form som er gunstigere for kroppen enn de fleste sorter animalsk fett. Derfor er det bedre å bruke plante-oljer fremfor smør i matlagingen."
Så hvis du har lyst til at variere med mere vegetarkost, hvis du får vegetarianere på besøg eller hvis du er vegetarianer selv, er dette en bog du vil have meget glæde af.
Bogens redaktør er meditationslærer i Acem: Carl Henrik Grøndal.
Bogen er på 119 sider og er på norsk.