Interview med Laura

"Jeg mediterer, når jeg kommer hjem. Det giver mig energi til resten af dagen. Mit hoved føles klarere og jeg har mere overskud til at få gjort ting eller være social."

Laura er uddannet advokat.

Hvad fik dig til at lære Acem-meditation?

Jeg lærte at Acem-meditere da jeg gik i 2.g og oplevede at det var hårdt at klare det hele i skolen, og jeg var meget træt. Jeg ville bruge meditationen om eftermiddagen til at få energi til at lave lektier og være sammen med mine venner og min familie.

Hvad giver det dig at meditere?

Jeg er lige startet nyt job og har lange arbejdsdage. Her giver det mig mere energi at meditere i hverdagen. For mig handler det om at komme ned i gear.

Den første del af min meditation er ofte fuld af dagens tanker og indtryk, og derefter sker det ofte at jeg falder i søvn. Bagefter føles mit hoved mere klart, og jeg føler, at jeg har mere overskud til at være social og lave ting om aftenen.

Jeg har lært meget om mig selv, især i forbindelse med Acems uge- og weekendretræter med langmeditationer. Jeg har bl.a. lært, at jeg har en indre stemme, som er meget striks over for mig selv. Den kom ofte til udtryk i meditationen. Den er der stadigvæk, men den præger mig mindre, også i hverdagen, og det er dejligt. 

Har du prøvet Acems retræter?

Ja, jeg har været på weekendretræte, det var spændende at prøve langmeditationer. Jeg var også afsted på ung-retræten over sommeren, og det var en virkelig god beslutning. Jeg var absurd træt de første par dage, og jeg tror der var en masse opsparet træthed, som fik plads på retræten.

Hvordan tænker du at meditation spiller ind i samtiden? 

Jeg tror meditation er vigtigt for den verden, vi lever i. Jeg vil gerne snart have læst Acems bog "The power of the wandering mind", for jeg synes det er tankevækkende, at vi i hverdagen ikke har plads til at tankerne kan vandre frit. I vores samfund er der kun plads til det, lige inden man skal sove. Resten af dagen tager man sin mobil frem og fylder sig med indtryk. 

Det er blevet mere normalt at meditere. I dag kender jeg snart ikke nogen, som ikke har prøvet at meditere med en mindfulness app. Men Acem-meditation kan meget mere end en app.

Lær Acem-meditation

Lundsholm, Sverige
Lørdag 29 juni 2024 17:00
Halvorsbøle, Norge
Lørdag 06 juli 2024 18:00
Lundsholm, Sverige
Lørdag 27 juli 2024 18:00

Resultater af Acem-meditation

Acem-meditation giver afspænding, hjælper mod stress, og giver mere energi i hverdagen.

Stilhedens Psykologi

Dette er klassikeren om Acem-meditation. Bogen giver en letlæst og interessant indføring i fænomenet Acem-meditation. Selve teknikken og typiske resultater gennemgås. Siden første udgave i 1979 er bogen solgt i 40.000 eksemplarer.

Mer å hente - håndbok for brukere av Acem-meditasjon

Hvordan får du mest muligt ud af Acem-meditation når du er i gang med at bruge metoden? Her får du svarene.