Værd at vide om vegetarmad

Hvad karakteriserer et godt kosthold - vegetarisk eller ej? Hvilke næringsstoffer har kroppen brug for, og hvad bruges de til? Hvilke indholdsstoffer findes i de mest almindelige vegetabilske madvarer, Læs også om tilsætningsstoffer, fødevareallergi, energibehov og slankning, vegetarkost i forskellige livsfaser.

Verdt å vite om vegetarmat
Produkttype
Bog - ISBN 978-82-91405-19-3
Sprog
Norsk
Pris
200,00 kr.

Der er stort behov for større viden om kosthold i befolkningen, uanset hvad man spiser. En af grundene til at der findes så mange modediæter - som til dels er meget dårligt underbyggede - er nok at mange ikke aner hvordan de kan vurdere om et kosthold er sundt eller ikke. Bogen indeholder meget information om kosthold i almindelighed, og meget om vegetarkost. Bogen kommer blandt andet ind på hvad der karakteriserer et godt kosthold, hvad enten det er vegetarisk eller ikke, hvilke næringsstoffer din krop behøver og hvad de bruges til, indholdsstoffer i de mest almindelige vegetabilske madvarer, tilsætningsstoffer, fødevareallergi, energibehov og slankning, og vegetarkost i forskellige livsfaser.

Bogen kan både læses fra ende til anden, eller bruges som opslagsværk hvis du søgere mere specifik information en særlig ingrediens, eller fx "hvordan får vegetarer nok protein?", "er nødder fedende?", "kan gravide og småbørn leve af vegetarmad?", "hvad er antioksidanter?" eller "hvad i al verden er quinoa?"

Råd og anbefalinger baseres på anerkendt medicinsk-videnskabelig ernæringskundskab, som den fremstilles i internationale fagtidsskrifter og lærebøger. Det adskiller bogen fra meget andet der publiseres om vegetarmad, både i bøger, blade og på internettet.

Det er let at finde rundt i bogen - der er både indholdsfortegnelse og stikordsregister. Den er rigt illustreret med 40 tabeller og figurer. Der er referencer til forskning.

Bogen er skrevet på let læseligt norsk (bokmål).

Forfatteren:

Vibeke Videm har skrevet bogen. Hun er professor ved Institutt for laboratoriemedisin, barne- og kvinnesykdommer, NTNU (Norges tekniske universitet) og Avdeling for immunologi og transfusjonsmedisin, St. Olavs Hospital. Hun forsker bl.a. i betændelsesmekanismer som medvirker til åreforkalkning og hjerte-karsygdomme. Forskningen er rettet mod både grundlæggende mekanismer og patientnære problemstillinger.