Yogabogen

Yogabogen giver en letforståelig og grundig indføring i kropsyoga med stærk forankring i det meditative. Nybegyndere, let trænede eller erfarne udøvere af yoga vil finde forslag til yogaprogrammer og udførlig beskrivelse af et bredt udvalg af øvelser. Baggrunden for bogen er Norsk Yogaskoles undervisningsarbejde over mere end 40 år.

Yogabogen
Produkttype
Bog - ISBN 978-82-91405-17-9
Sprog
Norsk
Pris
200,00 kr.

Indholdet i denne bog er vokset frem over år. Den bygger på omfattende erfaringer fra titusinder af mennesker, i forskellige kulturer og gennem flere årtier. I 1968 stiftede Are Holen Norsk Yoga-skole (på engelsk: Acem School of Yoga). Den er i dag Norges ældste. Før dette havde Are Holen praktiseret yoga siden han var 16 år. Med stor intensitet arbejde han med krops- og vejrtrækningsøvelser. Som 17-åring begyndte han at meditere. Han gjorde erfaringer, som senere er kommet mange til gode.  I 1966 grundlagde han Acem meditationsskole, som i dag har virksomhed flere steder i verden.

Are Holen ble først psykolog, han læste også sanskrit i tre år og uddannet sig senere til læge. Han ble specialist i psykiatri, arbejdet en del med psykoterapi - individuelt og i grupper, men valgte i hovedsak en akademisk karriere. Han har hatt universitetsstillinger ved Universitetet i Oslo, University of California, San Francisco og NTNU - Norges teknisk-naturvidenskabelige universitet i Trondheim. I sin fritid arbejdet han med yoga og meditation.

Det har ikke altid været stor interesse for yoga. Man skulle tro at udbredelsen i de senere årtier udelukkende skulle være til glæde og inspiration for en yogaskole, som har været med på turen op. Glæden er der nok, men ikke udelt. Den er blandet med bekymring over underlige kropskulturer og relationsformer, som i dag dækker sig under betegnelsen yoga. Vi er ikke alene om denne uro. Nogen har udtrykt sine betænkeligheder gennem følgende spørgsmål: Ødelægger yoga for yoga?

I Indien har yoga et uklart ophav flere tusinde år tilbage. Idéene og øvelsene har haft en styrke som har overlevet i stadig nye former. Sådan er det i Østen, og sådan er det også blevet i Vesten. Det skal alligevel bemærkes at meget af den yoga, som har fundet vej ind i yogaskoler og ikke mindst i fitnesscentre, er langt fra den klassiske og meditative yoga, som ligger Norsk Yoga-skole nær.

Bogen handler om kropsyoga med stærk forankring i det meditative, blandt andet inspireret af Acem-meditation gennem snart et halvt århundrede. Over 60 000 mennesker har alene i Norge lært denne form for meditation. Behovet for en bog som ivaretager det meditative, er øget, særlig efter at yoga er blevet så udbredt.

Se i bogen (yoga.no)

Bogen er på norsk.

 Innhold

 For kropp og sinn
 Hva er yoga?
 Utførelsesprinsipper
 Mønster i yogaøvelser
 Bevegelse av rygg og overkropp
 Råd for yogautøvere
 Utgangsstillinger
 Bakoverstillinger
 Fremoverstillinger
 Vristillinger
 Balanseøvelser
 Sammensatte øvelser
 Andre øvelser
 Sittestillinger
 Pusteøvelser
 Noen meditative øvelser
 Øvelsesprogram
 Virkninger av yoga
 Pust og muskulatur