Interview med Andreas

"Efter jeg lærte Acem-meditation er jeg begyndt at sove meget bedre. Desuden har det givet mere overskud i min hverdag, og så har jeg lært mere om mig selv."

 

Andreas, 27 år, arbejder i Datatilsynet, Justitsministeriet

Hvornår startede du med at meditere? Og hvad fik dig til at starte?

Jeg lærte at Acem-meditere for ca.  4 år siden, og det har været en del af min hverdag siden. Jeg har altid været meget interesseret i meditation, og jeg havde en ven som anbefalede mig Acem-meditation efter selv at taget grundkurset. 

Hvad oplever du det giver dig at meditere?

Jeg har altid haft et problem med at sove og det var en del af min motivation for at begynde at meditere. Meget kort tid efter jeg begyndte at Acem-meditere, oplevede jeg, at jeg begyndte at sove meget bedre.

På den lange bane har det hjulpet mig til at have et andet overskud i min hverdag, og så har det gjort, at jeg har lært mere om mig selv. Det har fx gjort, at jeg er blevet bedre til at lytte til mig selv og min krop. Jeg oplever, at jeg håndterer situationer, hvor jeg føler mig udfordret, anderledes, end hvad jeg gjorde tidligere. For eksempel når jeg føler mig meget træt, sulten eller hvis jeg bliver vred eller irriteret. Før i tiden var min tendens at jeg blev helt opslugt at den følelse. Efter at have lært at meditere er jeg bedre til at se det udefra, og identificere at jeg har en tendens til at opføre mig på denne her måde i situationer, hvor jeg føler mig presset eller udfordret. Det har gjort det nemmere at handle anderledes, når situationen opstår.

Hvilken betydning har meditation for dit liv, der hvor du er i livet lige nu? Fx beslutninger, udfordringer el. lign.? 

Min daglige meditation giver mig bl.a. noget ift. håndtering af stres i mit nye arbejde. Samtidig oplever jeg at det er med til at give mig en god struktur på min hverdag. Meditation er en form for anker, som jeg vender tilbage til hver dag.

Da jeg startede med at praktisere Acem var det et problem at få lavet en rutine, men nu hvor jeg har mediteret længere, har jeg følelsen af, at jeg skal meditere. Hvis jeg ikke får gjort det, kan jeg mærke det med det samme. Derfor vender jeg hurtigt tilbage til rutinen - fordi jeg har fundet ud af hvor givende det er for mig at holde fast i den. 

Noget af det jeg oplever virkelig har givet mig noget har været at tage på uge-retræter. Her har jeg oplevet hvordan man kommer dybere ned i sin tankesubstans, end når man mediterer i det daglige. Når jeg kommer hjem fra en retræte, har jeg oplevelsen af, at noget er forandret. Det kan være svært at sætte ord på, men måske en anden indstilling – en følelse af at have fået rykket til sin opfattelse af, hvordan man er og hvordan man praktiserer meditation.

Hvordan tænker du at meditation spiller ind i samtiden? Er det vigtigt i den verden vi lever i og i så fald hvordan?

Jeg tror, at det samfund vi lever i i dag er meget opmærksomhedskrævende. Der er mange ting vi skal bruge vores opmærksomhed på – bl.a. alle de forskellige skærme, vi skal kigge ind i hele tiden. Meditation giver en god modpol til det. Man lærer at sidde helt stille uden at få indtryk ind hele tiden. Man lærer at bruge tid med sig selv. Det er meget tankevækkende, at mange jeg taler med om meditation siger, at de ikke tror på, at de kan holde ud bare sidde stille med øjnene lukkede i 10 minutter. Jeg tror, vi er blevet afhængige af at bruge vores opmærksomhed hele tiden - at være på konstant. Det er ikke fordi, jeg ser mig selv som en person, der ikke kigger på skærme, selvfølgelig gør jeg det. Men jeg oplever, at meditation har givet mig et anker i hverdagen og en grundlæggende følelse af, at man godt kan stå af ræset og komme ud af det.

Lær Acem-meditation

Kochsvej 26, Frederiksberg
Torsdag 28 september 2023 18:30
Kochsvej 26, Frederiksberg
Onsdag 25 oktober 2023 18:00
Kochsvej 26, Frederiksberg
Søndag 29 oktober 2023 10:00

Resultater af Acem-meditation

Acem-meditation giver afspænding, hjælper mod stress, og giver mere energi i hverdagen.

Stilhedens Psykologi

Dette er klassikeren om Acem-meditation. Bogen giver en letlæst og interessant indføring i fænomenet Acem-meditation. Selve teknikken og typiske resultater gennemgås. Siden første udgave i 1979 er bogen solgt i 40.000 eksemplarer.

Mer å hente - håndbok for brukere av Acem-meditasjon

Hvordan får du mest muligt ud af Acem-meditation når du er i gang med at bruge metoden? Her får du svarene.