Interview med Andreas

"Efter jeg lærte Acem-meditation er jeg begyndt at sove meget bedre. Desuden har det givet mere overskud i min hverdag, og så har jeg lært mere om mig selv."

Andreas arbejder i Justitsministeriet

Hvorfor begyndte du at meditere? 

Jeg lærte at Acem-meditere for ca. 4 år siden, og det har været en del af min hverdag siden. Jeg var meget interesseret i meditation, og jeg havde en ven som anbefalede mig Acem-meditation efter selv at have taget grundkurset. 

Hvad får du ud af at meditere?

Jeg har altid haft svært ved at sove. Kort tid efter jeg begyndte at Acem-meditere, begyndte jeg at sove meget bedre.

Acem-meditation giver mig overskud i min hverdag, og så har det gjort, at jeg har lært mere om mig selv. Lad mig give et eksempel: Når jeg føler mig meget træt, sulten eller hvis jeg bliver vred eller irriteret blev jeg før i tiden helt opslugt at den følelse. Efter at have lært at meditere er jeg bedre til at se det udefra, og identificere at jeg har en tendens til at opføre mig på denne her måde i situationer, hvor jeg føler mig presset eller udfordret. Det har gjort det nemmere at handle anderledes, når situationen opstår.

Min daglige meditation er god ift. håndtering af travlhed i mit arbejde. At meditere er med til at give mig en god struktur på min hverdag. Meditation har givet mig en grundlæggende følelse af, at man godt kan stå af ræset, den er en form for anker, som jeg vender tilbage til hver dag. 

Da jeg startede med at praktisere Acem-meditation var det svært at få det ind i en rutine. Nu kan jeg mærke det med det samme, hvis jeg ikke får det gjort. Derfor vender jeg hurtigt tilbage til rutinen - fordi jeg har fundet ud af hvor givende det er for mig at holde fast i den. 

Det har givet mig meget at tage på uge-retræter. Her har jeg oplevet hvordan man kommer dybere ned i sin tankesubstans, end i det daglige. Når jeg kommer hjem fra en retræte, er noget i mig forandret. Det kan være svært at sætte ord på, men måske en anden indstilling – en følelse af at have fået flyttet min opfattelse af, hvem jeg er.

Hvilken rolle har meditation i samtiden?

Hverdagen er meget opmærksomhedskrævende – bl.a. alle de forskellige skærme, vi skal kigge ind i hele tiden. Det er meget tankevækkende, at mange jeg taler med om meditation siger, at de ikke tror på, at de kan holde ud at sidde stille med øjnene lukkede i 10 minutter. Jeg tror, vi er blevet afhængige af at være på konstant. Det er ikke fordi, jeg ser mig selv som en person, der ikke kigger på skærme, selvfølgelig gør jeg det. Men meditation giver en god modpol til det.

Lær Acem-meditation

Lundsholm, Sverige
Lørdag 27 juli 2024 18:00
Kochsvej 26, Frederiksberg
Onsdag 11 september 2024 19:00
Kochsvej 26, Frederiksberg
Lørdag 05 oktober 2024 10:00

Resultater af Acem-meditation

Acem-meditation giver afspænding, hjælper mod stress, og giver mere energi i hverdagen.

Stilhedens Psykologi

Dette er klassikeren om Acem-meditation. Bogen giver en letlæst og interessant indføring i fænomenet Acem-meditation. Selve teknikken og typiske resultater gennemgås. Siden første udgave i 1979 er bogen solgt i 40.000 eksemplarer.

Mer å hente - håndbok for brukere av Acem-meditasjon

Hvordan får du mest muligt ud af Acem-meditation når du er i gang med at bruge metoden? Her får du svarene.