Grundkursus i Acem-meditation

Grundkursus

Kurset starter
Tirsdag 07 januar 2025
Sidste kursusdag
Tirsdag 11 februar 2025
Tidspunkt
19:00 - 21:30

Lær meditation med grundkursus i Acem-meditation. Efter kurset har du lært alt det du skal bruge for at meditere i hverdagen. Acem-meditation er for alle og kræver ingen forudgående erfaring med meditation.

 • Kurset kan bidrage med at reducere stress og uro
 • 5 kursusaftener til kun 1150,- (575,- for studerende)
 • Kompetente kursusledere med grundig uddannelse.

Dette har tidligere deltagere erfaret 

 • Øget evne til at takle stress - Meditationsteknikken kan hjælpe med at du takler dagligdags situationer som fører til stress og uro.
 • Bedre søvnkvalitet - Efter at have brugt Acem-meditation har flere oplevet at sove bedre, idet man føler sig mere afslappet i hverdagen.
 • Bedre koncentrationsevne - Både tidligere deltagere og videnskabelige studier har vist at meditation har bidraget til en øget tilstedeværelse og koncentration.
 • Mere kreativitet - Acem-meditation giver mulighed for spontanitet, som åbner for mere kreative processer.
 • Indre ro - Kurset kan hjælpe med at reducere tankemylder og give mere ro.

 

Et meditationskursus der passer til alle

 • Kurset passer perfekt for dig der ønsker en enkel og effektiv teknik til stressmestring og ønsker at opnå flere andre helbredsmæssige fordele.
 • På grundkurserne i Acem-meditation kræves ingen forudgående erfaring. Vore undervisere sikrer at du lærer alt du behøver for at meditere i hverdagen.
 • Er du studerende, erhvervsaktiv eller pensionist? - Det spiller ingen rolle, meditation passer til alle livsfaser.
 • Vi har Danmarks mest kompetente fagmiljø, hvilket gør at du får en erfaren underviser.
 • Acem-meditation er livssynsneutralt - uden tro- eller dogmesystemer.

Det lærer du på grundkurset

 • Personlig instruktion i Acem-meditation
 • Alt du skal bruge for at meditere selv i hverdagen
 • Psykologi - Enkle og nyttige begreber for at forstå egen tankestrøm bedre
 • Stressmestring - Tips til hvordan du kan reducere stress og øge egen stress-toleranse
 • Selvudvikling - Hvordan meditation hjælper dig til at opdage tanke- og handlingsmønstre.

På første møde lærer du at meditere. Ved tilmelding til kurset får du tilsendt mail med individuelt mødetidspunkt for første møde. For de øvrige møder gælder den almindelige mødetid for kurset som du kan se under Kursusfakta.

Kurset starter
Tirsdag 07 januar 2025
Sidste kursusdag
Tirsdag 11 februar 2025
Tidspunkt
19:00 - 21:30

Mødedatoer: 

7. januar

14. januar

21. januar

28. januar

Springer en uge over.

11. februar

 

Kursustype: Grundkursus i Acem-meditation

Kurset arrangeres af Acem Danmark

Undervisere

Bjørg Clemmesen

Praktiserende læge i Kokkedal. Begyndte at meditere i 1984, har undervist i Acem-meditation siden 1986.


Passer tidspunktet ikke?
Se grundkursus-kalenderen

Hvad siger deltagerne?

Cecilie Nygaard, lærer

Cecilie Nygaard

Lærer

- Grundkurset var en rigtig god måde at lære meditation på. På kort tid oplevede jeg at gruppen lærte hinanden godt at kende, og at det var nemt at dele erfaringerne vi gjorde os undervejs. 

 - Meditationen om eftermiddagen er rigtig godt at have. Et eksempel er når jeg har skole-hjem-samtaler. Jeg kan sidde i flere timer i træk med én-til-én-samtaler. Der kan komme mange emotionelle udbrud fra eleverne. Så er det rigtig rart at vide at jeg kan meditere når jeg kommer hjem. Det er en hjælp til at bearbejde det jeg har mødt i løbet af dagen.

Erik Oftedahl Næss, lægestuderende

Erik Oftedahl Næss

Lægestuderende

- Jeg lærte at Acem-meditere fordi jeg havde brug for at afstresse, men endte med positive effekter over et meget bredere spektrum.

- Det første som skete da jeg lærte Acem-meditation, var at jeg fik virkelig god effekt næsten hver gang jeg mediterede. Jeg havde i forvejen lidt erfaring med en anden teknik som krævede meget fokus. Jeg blev overrasket over hvor enkel Acem-meditation er. Tiden fløj afsted, og jeg følte mig virkelig godt tilpas bagefter.

- Jeg kan have rigtig mange tankeimpulser. Meditation bliver en mental nulstilling. Jeg får bearbejdet og sorteret informationer og indtryk. Jeg slipper af med stress og tankemylder, og får nemmere ved at koncentrere mig.

Håvard Bell, IT-entreprenør

Håvard Bell

IT-entreprenør

- I en periode med stærk vækst og brat læringskurve i vores firma, har meditationen været helt uvurderlig som en daglig hjælp til at slappe af, og få et større perspektiv på de processer vi er inde i.

- For mig handler meditationen også om at tørre at prøve nye ting. Teknikken inviterer til at udforske, og små ændringer i hvordan man mediterer kan løsne fastlåste mønstre og måder at tænke på.

- En af effekterne jeg ser tydeligt, er at jeg bruger færre kræfter på at løse en del opgaver i hverdagen. Den daglige meditationsvane er blevet en central del af en hektisk livsfase med børn og opbygning af et internationalt softwarefirma.

Godt at vide

For at få det bedste udbytte af kurset, anbefales daglig meditation i kursusperioden. Der skal bruges erfaring for at forstå teknikken og hvordan den virker. Grundkurset består typisk af fem møder, én aften om ugen, men findes også i andre formater, fx komprimeret på en weekend.

Bogen Mer å hente - håndbok for brukere av Acem-meditasjon (på bokmål, letlæst norsk) er inkluderet i grundkurset.

Bogen Stillhetens Psykologi (på bokmål, letlæst norsk) sælges til halv pris for deltagere på grundkurset.

Hvis du vil vide mere:

Bare spørg!

Er der andet du vil vide? Send os en e-mail eller ring 33 222 111 (træffes bedst om aftenen).

Hvad siger forskningen?

Acem har længe haft fokus på forskning i meditation. Acems selvvalgte standard er, at vi ikke lover mere effekt af meditationen, end det som kan dokumenteres gennem forskning og erfaring.

Der er blevet forsket i meditation på mange områder, blandt andet hjerne- og hjerte-forskning, psykologi, kulturstudier og filosofi. Acem-meditation og lignende teknikker klassificeres som nondirective meditation - eller åbenhedsteknikker

Åbenhed relaterer til at alle slags spontane tanker får lov til at komme og gå under meditation. Målet er ikke at tømme sindet for tanker, men at lade sindet få lov til at vandre frit og uanstrengt. Tankestrømmen betragtes som en vigtig ressource.

Netop denne spontane tankevandring er interessant for forskningen. En række gode effekter for fysisk og psykisk helbred er dokumenteret.

Læs om forskning i Acem-meditation