Lundsholm ligger skønt ved sø og skov

Lær at meditere på sommerretræte

Kurset starter
Lørdag 29 juni 2024, 17:00
Kurset slutter
Lørdag 06 juli 2024, 12:00

Lær meditation med grundkursus i Acem-meditation. Efter kurset har du lært alt det du skal bruge for at meditere i hverdagen. Acem-meditation er for alle og kræver ingen forudgående erfaring med meditation.

  • Kurset kan bidrage med at reducere stress og uro.
  • Kompetente kursusledere med grundig uddannelse.

FORNYENDE FERIE
Merete og Knud Erik, som leder retræten, fortæller: Lundsholms meditative kvaliteter er uomtvistelige, og vi glæder os så meget til at byde velkommen til både nye og tilbagevendende deltagere! Der venter en uforglemmelig ferie! Vi går dybere ind i meditationsprocessen i uformelle, hyggelige og naturskønne rammer. De først tilmeldte kommer til at bo i den nye bygning "Sjøgården", som er bygget til at skabe den bedst mulige ramme for meditation.

At tage på meditationsferie er at være god ved sig selv og en ny og anderledes måde at få ”ladet batterierne op” på. Du får slappet godt af og hvilet ud, så du er klar til at møde hverdagens udfordringer med større overskud. Programmet er fuldt af rekreative elementer: meditation, yoga, dejlig natur og hyggeligt samvær med andre mediterende. Der serveres lækker vegetarmad. Deltagerne indkvarteres på enkeltværelser, som også bruges til meditation.

LANGE MEDITATIONER
Et af retrætens formål er at give deltagerne erfaring med langmeditation, dvs. træning i at gennemføre meditationer på tre timer og derover. I langmeditationer slipper dybere niveauer præget af stress og muskelspændinger deres greb, og afspændingen baner vej for et roligere og mere åbent sind. Justering af meditationsudførelsen åbner for bedre meditationer i hverdagen og for en gradvis indsigt i psykologiske mønstre og følelser, som ellers har været skjult for bevidstheden.

VEJLEDNINGSGRUPPER
Daglig vejledning i små grupper giver kursisterne mulighed for at drøfte udførelse og forstå nye sider af deres egne meditationserfaringer. Det forstærker meditationsudbyttet og giver øget indsigt i centrale personlige temaer. Grupperne ledes af undervisere med mange års erfaring.

YOGA
Undervisning i yoga indgår i programmet for at stimulere meditationsprocesserne. Øvelserne kræver ingen særlige forudsætninger. Alle kan deltage.

AFTENFORELÆSNINGER OG SEMINARER
Acems ledere holder forelæsninger og seminarer, som belyser forskellige aspekter af meditationsudførelse, meditationspsykologi samt Acems organisation og arbejdsmåder.

SOCIALT SAMVÆR
Aktiviteterne på retræten giver mulighed for rigt og varieret socialt samvær. Områdets natur giver enestående muligheder for at gå ture, cykle og bade.

Kurset starter
Lørdag 29 juni 2024, 17:00
Kurset slutter
Lørdag 06 juli 2024, 12:00

Retræten arrangeres af Acem Danmark. Dig, som skal lære Acem-meditation, følger et særligt program de første par dage og deltager derefter i de almindelige vejledningsgrupper. Vejledningsgrupper og aftenforelæsninger holdes på dansk. Kurset foregår samtidigt med en tilsvarende retræte arrangeret af Acem Sverige, og du vil mødes med mediterende fra hele Skandinavien udenfor det formelle program. Der kan komme mindre justeringer i prisen ud fra kursen på norske kroner. Rum i det nybyggede ”Søhuset” bliver tildelt efter først-til-mølle princippet, så tilmeld dig i god tid. Der serveres lakto-vegetarisk mad. Angiv i kommentarfelt ved tilmelding, hvis du har kostallergier.

 

Kursustype: Grundkursus i Acem-meditation

Kurset arrangeres af Acem Danmark

Undervisere

Merete Hetland

Meditationslærer i Acem. Overlæge og professor i reumatologi.


Knud Erik Meyer

Meditationslærer i Acem. Lektor i strømningsmekanik ved DTU.


Passer tidspunktet ikke?
Se grundkursus-kalenderen

Hvad siger deltagerne?

Cecilie Nygaard, lærer

Cecilie Nygaard

Lærer

- Grundkurset var en rigtig god måde at lære meditation på. På kort tid oplevede jeg at gruppen lærte hinanden godt at kende, og at det var nemt at dele erfaringerne vi gjorde os undervejs. 

 - Meditationen om eftermiddagen er rigtig godt at have. Et eksempel er når jeg har skole-hjem-samtaler. Jeg kan sidde i flere timer i træk med én-til-én-samtaler. Der kan komme mange emotionelle udbrud fra eleverne. Så er det rigtig rart at vide at jeg kan meditere når jeg kommer hjem. Det er en hjælp til at bearbejde det jeg har mødt i løbet af dagen.

Erik Oftedahl Næss, lægestuderende

Erik Oftedahl Næss

Lægestuderende

- Jeg lærte at Acem-meditere fordi jeg havde brug for at afstresse, men endte med positive effekter over et meget bredere spektrum.

- Det første som skete da jeg lærte Acem-meditation, var at jeg fik virkelig god effekt næsten hver gang jeg mediterede. Jeg havde i forvejen lidt erfaring med en anden teknik som krævede meget fokus. Jeg blev overrasket over hvor enkel Acem-meditation er. Tiden fløj afsted, og jeg følte mig virkelig godt tilpas bagefter.

- Jeg kan have rigtig mange tankeimpulser. Meditation bliver en mental nulstilling. Jeg får bearbejdet og sorteret informationer og indtryk. Jeg slipper af med stress og tankemylder, og får nemmere ved at koncentrere mig.

Håvard Bell, IT-entreprenør

Håvard Bell

IT-entreprenør

- I en periode med stærk vækst og brat læringskurve i vores firma, har meditationen været helt uvurderlig som en daglig hjælp til at slappe af, og få et større perspektiv på de processer vi er inde i.

- For mig handler meditationen også om at tørre at prøve nye ting. Teknikken inviterer til at udforske, og små ændringer i hvordan man mediterer kan løsne fastlåste mønstre og måder at tænke på.

- En af effekterne jeg ser tydeligt, er at jeg bruger færre kræfter på at løse en del opgaver i hverdagen. Den daglige meditationsvane er blevet en central del af en hektisk livsfase med børn og opbygning af et internationalt softwarefirma.

Godt at vide

For at få det bedste udbytte af kurset, anbefales daglig meditation i kursusperioden. Der skal bruges erfaring for at forstå teknikken og hvordan den virker. Grundkurset består typisk af fem møder, én aften om ugen, men findes også i andre formater, fx komprimeret på en weekend.

Bogen Mer å hente - håndbok for brukere av Acem-meditasjon (på bokmål, letlæst norsk) er inkluderet i grundkurset.

Bogen Stillhetens Psykologi (på bokmål, letlæst norsk) sælges til halv pris for deltagere på grundkurset.

Hvis du vil vide mere:

Bare spørg!

Er der andet du vil vide? Send os en e-mail eller ring 33 222 111 (træffes bedst om aftenen).

Hvad siger forskningen?

Acem har længe haft fokus på forskning i meditation. Acems selvvalgte standard er, at vi ikke lover mere effekt af meditationen, end det som kan dokumenteres gennem forskning og erfaring.

Der er blevet forsket i meditation på mange områder, blandt andet hjerne- og hjerte-forskning, psykologi, kulturstudier og filosofi. Acem-meditation og lignende teknikker klassificeres som nondirective meditation - eller åbenhedsteknikker

Åbenhed relaterer til at alle slags spontane tanker får lov til at komme og gå under meditation. Målet er ikke at tømme sindet for tanker, men at lade sindet få lov til at vandre frit og uanstrengt. Tankestrømmen betragtes som en vigtig ressource.

Netop denne spontane tankevandring er interessant for forskningen. En række gode effekter for fysisk og psykisk helbred er dokumenteret.

Læs om forskning i Acem-meditation